Petra Regények Petra Regények - Megrendelés

Óhídy Petra - Anna Szerelme
- részlet -

 

I. fejezet - a helyszín: Budapest


„A party úgy indult, ahogy Szilvia elképzelte. Mindenki el volt árnyadva a csodálatos villától, dicsértek mindent, magát Szilviát is, hogy milyen szép, és ugyanakkor milyen jó háziasszony, és Szilvia nagyon élvezte a sikert. Közben Gábor szorgalmasan járkált, töltögetett a vendégeknek. Ideális házigazda volt, és nagyon jól festett világos öltönyében, amit Szilvia a Belváros egyik legdrágább szabójánál csináltatott neki. A nyakkendő is Szilvia választása volt, csakúgy, mint az ing, a zokni és a cipő. Gábor füstölgött is néha, hogy úgy bánik vele, mint egy óvodással, mindig előírja, mit vegyen fel, de azért tűrte az irányítást, alapjában véve nagyon türelmes férfi volt.
Már majdnem mindenki ott volt, amikor Szilvián hirtelen átfutott, lehet, hogy Anna el sem jön. Meghívót küldött csak neki, személyesen nem beszéltek. Pedig annak örült volna a legjobban, ha régi riválisa látja, milyen jól élnek ők, s hogy lám, Gábor az övé lett. Kérkedni akart a boldogságával...
Aztán mégis megérkezett Anna. Gábor, amint ránézett, úgy érezte, még szebb, mint akkor, lánykorában. Ovális arca kipirult a naptól, szép, fényes szőke haja a válláig ért, és az arcából a világ legégszínkékebb szempárja ragyogott elő. - Igazi Újfalussy-szem, olyan mint a volt évfolyamtársáé, Andrásé - gondolta magában Gábor. - De kár, hogy annak idején más kellett a lánynak! - egészítette ki borúsan a gondolatait.
Az üdvözlések után odament, köszöntötte, s megkérdezte tőle, mit iszik. Anna, ahogy Gáborra nézett, elpirult.
- Martinit, fehéret, édeset.
- Jéggel, citrommal?
- Igen.
Gábor hozta neki, és ahogy átnyújtotta a poharat, a keze egy pillanatra Anna kezéhez ért. Villamos áram futott végig mind a kettőjükön.
- És egyébként hogy vagy? - kérdezte némi torokköszörülés után Gábor.
- Köszönöm. Élem az elvált asszonyok sivár életét, és imádom a fiamat. És te?
- Én a férjek sivár életét élem.
- Nem néz ki sivárnak.
- A látszat néha csal...
- De... azért boldog vagy, nem?
- Én is imádom a gyerekeimet - adott kitérő választ Gábor...”


Vissza a főoldalra Megrendelés Ajánlás Következő részlet

petra szerelmes regények - még a hüppögés is más lesz ezután